RSS

Ari

10 mart.

urmare din Ari

Ari avea sase copii,cinci ai ei si unul preluat de la un centru de plasament.
Sincera sa fiu,mie mi-a placut felul ei de a fi.
Fata cea mare avea doi copii si se mutase cu prietenul(v-am povestit ca ei traiesc in parteneriate).Fata mijlocie(mucoasa) avea si ea un copil si un prieten si stateau impreuna cu Ari si ceilalti frati.
Casa ei era exact langa casa mamei ei.Mama ei..Wilma (Studiu de caz )
In momentul cand Ari a hotarat sa se mute,pentru ca se saturase sa fie mama,actrita,bucatareasa,bunica,etc,etc…a impartit casa in doua,o parte a lasat-o baietilor(de 19 si 21 de ani) si cealalta parte ,,mucoasei”…si a plecat.
Relativ,nu a mai interesat-o cum se vor descurca copiii ei,ce vor manca,cum vor face curat.
Pusese punct hotelului ,,mama”.
Am ramas eu,pana cand tinerii au considerat ca se pot descurca singuri.Nu le-am dat nici o sansa(si stiu ce spun),insa au preferat sa zaca in gunoaie decat sa ma plateasca.
Ari era actrita de cabaret.Isi scria textele inspirandu-se din viata reala.Insa de cele mai multe ori,textele faceau referire clara la turcoaice(poate stiti ce relatie speciala exista intre austrieci si turci),la parvenite,la romance puse pe capatuiala..deci in principal la tot ce inseamna ,,strain” de tara ei.
Ari avea succes.Are si in ziua de azi,joaca in multe zone din Austria si Elvetia.Acesta este ultimul spectacol in care joaca ,,Mainile sus”.

 
19 comentarii

Scris de pe martie 10, 2011 în Schatzi meu și made in Austria

 

19 răspunsuri la „Ari

  1. coolnewz

    martie 10, 2011 at 9:41 am

    hmmm … care-i relatia austriecilor cu turcii? Sau cu turcoaicele vrei sa spui?

     
    • scorpio72

      martie 10, 2011 at 10:01 am

      cu turcii..
      Pai din cate stiu eu,a fost odata ca niciodata o vreme cand tara cauta forta de munca ieftina..si atunci au adus cu catel cu purcel,oameni din Turcia.I-au angajat in fabrici si totul a fost ok o perioada,numai ca turcii nu s-au integrat foarte bine,nu s-au dus in numar foarte mare la scoli si nu le-au invatat foarte bine limba,in schimb s-au inmultit..si au facut-o atat de bine incat sistemul s-a vazut la un moment dat nevoit sa spuna pas.Acum vreo 2-3 ani,a izbucnit un scandal mare in Austr,legat de trimiterea turcilor in masa,de unde au venit..asta dupa 20-30 de ani.
      La fel au procedat si cu croatii si cu bosniacii,au fost familii care,fara drept de apel,au fost trimisi inapoi de unde au venit(din tarile unde a fost razboi),chiar daca fusesera initial acceptati pe teritoriul tarii,intemeiasera familii si facusera copii, pe care ii aveau la scolile in limba germana.
      Nu vreau sa intru prea mult in amanunte care ma depasesc sau de care nu am habar prea mult.
      Tot ce am observat este ca rad de ei,fac glume si misto de faptul ca nu stiu sa vorbeasca sau altele.

       
      • coolnewz

        martie 10, 2011 at 10:12 am

        da, destul de ciudat. Dupa cum stii si in germania sunt multi turci insa mi se par foarte bine integrati. Fie ca muncesc la asa numitele munci de jos, fie ca au propriile afaceri, mai un kebab, mai stiu eu ce … nu am vazut sa faca probleme. In Elvetia aceeasi experienta am avut-o cu ei. Albanezii, desi mult mai putini, sunt mult mai mari creatori de probleme!

         
        • scorpio72

          martie 10, 2011 at 10:21 am

          Probleme nu fac,sunt chiar ok…insa este ,,oftica” mare,pentru ca au fost adusi,iar ei si-au vazut de treaba lor: afaceri,limba lor vorbita mai mult si mai putin interes pentru limba oficiala,casatoriile intre ei,nivelul,etc.
          Am ramas surprinsa la modul neplacut de ,,ura” pentru tot ce inseamna strain.
          Ca sa nu mai spun ca fac misto ,chiar si de germani.Ehhh.
          Un alt exemplu il mai ai aici:

          Lumea a doua,lumea a treia

           
  2. redsky2010

    martie 10, 2011 at 10:29 am

    o alta lume, cu alte conceptii, cu alte trairi, mai reci, mai independenti…aruncam un ochi, luam ce-i bun si plecam cu ale noastre 😉

     
  3. psipsina

    martie 10, 2011 at 12:27 pm

    scorpio eu nu văd nimic rău în a lăsa copilului aripi spre zbor, mai ales dacă societatea, regulile sunt suficient de limpezi cât să se descurce şi singur. gândeşte-te puţin că sunt tineri români de 20 de ani care pleacă în lume, în alte ţări, integrându-se mai mult sau mai puţin în acele societăţi. sun copii care pleacă împinşi de nevoie să-şi facă un rost. desigur că i-am dori alături, dar nu avem ce să le oferim. 😦
    mare actriţă şi ari a ta!
    apropo, am simţit şi eu pe pielea mea ura austriacă în prima vizită la ei. 😆 dar tot îmi plac locurile şi aş reveni cu drag. şi e tare amuzantă rivalitatea lor cu nemţii… deşi au aceeaşi rădăcină, nu se privesc cu prea mult drag.

     
    • scorpio72

      martie 10, 2011 at 12:36 pm

      Asa este,eu nu am vazut decat foarte rar cazuri in care ,,copilul”, sa mai locuiasca cu parintii mult timp.De obicei au un servici sau fac Lehre(scoala de meserii) si devin independenti de parinti,iar parintii isi iau mana de pe ei(mai mult sau mai putin).
      Dar aici vorbim despre o alta tara,cu alte posibilitati si alta mentalitate.

       
  4. Alex

    martie 10, 2011 at 1:34 pm

    Aşa este: altă ţară, altă cultură, altă mentalitate! Chair dacă posibilităţi ar fi, noi ne împiedicăm în atitudinea proastă, în mentalitatea groaznică, care ne aduce numai prejudicii. Şi, culmea! nu vrem să învăţăm nimic, o ţineam „pe-a noastră!”…
    Eu am fost într-o excursie în Austria şi mi-a plăcut mult. Îmi amintesc că gazda la care am stat tot amintea în discuţii că ţara lor a fost…imperiu! De-aici şi mentalitatea lor. Noi….ca noi.
    Mi-a plăcut atitudinea mamei faţă de copii şi modul cum sunt lăsaţi să înveţe să se descurce, să fie pe propriile picioare.

     
  5. papagigli

    martie 10, 2011 at 3:57 pm

    La Canada numai membri unei minoritati pot face misto, in mod plenar, de minoritatea respectiva.
    In ce priveste cresterea copiilor, e chestie de mentalitate care este direct influentata de clima, traditii si religie.
    Conceptul de familie e mult mai dezvoltat spre tropice. De aici si libertinismul nordicilor cind vine vorba de familie, de sex, de relatii interumane in general. In schimb sunt mult mai stricti si mai disciplinati cind vine vorba de munca, de ordine si curatenie. Mai spre sud, e taman pe dos 😀

     
    • scorpio72

      martie 10, 2011 at 4:37 pm

      :)) si uite asa mai invatam si noi cate ceva..

       
  6. virusverbalis

    martie 10, 2011 at 6:15 pm

    Nu mi-ar place sa traiesc intr-o atmosfera d-asta..Chiar daca as castiga bine…

     
  7. papagigli

    martie 11, 2011 at 5:51 pm

    scorpiuto
    pe unde esti si ce faci, ca te-am dat absenta la apelu’ de dimineata 😉

     
  8. papagigli

    martie 11, 2011 at 6:28 pm

    scorpiuto
    viata fara blog, e ca nunta fara mireasa (intre gay) 😆

     

au urcat o treapta