RSS

Provocarea-Prietenie

12 dec.

Cand eram mica aveam doua prietene,cu una eram colega de clasa si de banca,cu cealalta eram vecina.Cu prima faceam nebunii la tara,cu cealalta ieseam pe afara mereu.Prima a plecat la alt liceu si viata ne-a indepartat.  A doua mi-a devenit colega de banca si de liceu.Cu timpul,am observat ca nu prea imi era prietena chiar asa buna,precum credeam,avea obiceiul sa rada de mine,sa faca glume si sa isi etaleze hainele si mancarea buna-razand de ,,saracia mea,,…Apoi din cauza unor prostii ne-am certat.Am invatat ca trebuie sa imi aleg cu grija prietenele ca sa nu sufar si multi ani,nu am mai avut decat amice.Apoi,pe parcursul vietii,mi-am facut cateva prietene de suflet,pe care le-am pastrat pana in ziua de azi,prietene incercate,prietene in adevaratul sens al cuvantului…Am selectat cu mare grija si m-am oprit la patru,insa din nou viata a facut sa nu am parte de ele,pentru ca am ,,fugit,, fiecare in alt colt de Europa.Una este in Cipru si mi-a ramas foarte draga,pentru ca atunci cand am clacat intr-un moment greu al vietii mele,m-a readus pe linia de plutire si mi-a schimbat total gandirea pesimista.Doua sunt in Romania si atunci cand revin acasa,ne vedem cu drag si ne ascultam fericirea sau necazul.Iar una este cu mine aici,unde locuiesc momentan.Cea care este cu mine aici,este prietena pierduta cu ani in urma,cand a plecat la alt liceu si pe alt drum al vietii. Ne-am regasit in tara,intr-un moment nefericit…eram in divort-amandoua.Am invatat ca pe toate sa le pretuiesc la fel si totusi diferit,pentru ca au personalitati diferite,insa pe toate le iubesc neconditionat.

Asta scriam in anul 2010,intr-un post mai vechi. Ce s-a mai schimbat de atunci?

In mod firesc cam nimic si totusi ceva….
Ciprioata mi-a ramas la fel de draga,dar a avut niste probleme si in ultimul timp nu am reusit decat sa vorbim o data la 4 luni.In rest,aceeasi fata-femeie calda si iubitoare,buna de pus pe rana.
Ina,cu care am ,,mancat” impreuna amarul si viata din Austria,vreau sa cred ca a ramas aceeasi.In ultimul timp am multe semne de intrebare vizavi de ce inseamna pentru ea prietenie,ca la mine e clar.Din respect pentru tot ce am indurat impreuna,cu bune si rele..inca vreau sa cred ca este prietena mea.
Cu cele doua din tara,am ramas la fel, aceeasi prietena buna.Nu s-a schimbat nimic intre noi,ba pot spune ca am cimentat aceasta prietenie si mai mult.
Cu Mari sunt prietena de 23 de ani si o femeie fericita.Am reusit sa raman alaturi de ea si sa o sprijin cat am putut de mult,sa o scot din depresie si sa mergem mai departe amandoua,in viata.Mi-e drag de ea si o iubesc mult…Si sunt sigura ca sentimentul este reciproc.Este femeia care daca o sun in miez de noapte si spun ca am nevoie de ea..vine si la fel cea care stie ca daca ma cheama atunci cand ii este greu,fug la ea lasand totul balta.
Cu Cori,ma cunosc de 8 ani.La inceput am fost timide in a ne cunoaste,acum am sfarsit prin a ne sprijini si vorbi cam tot ce nu va trece voua prin cap.Daca ea ma aduce cu picioarele pe pamant de fiecare data si nu imi judeca pornirile infantile 🙂 de femeie razgaiata cu idei adolescentine(expresia ei),eu in schimb ii arat ce inseamna sa iti pese de tine si sa fii tu ca persoana pe primul loc(si ma refer la ea).Adevarul este ca ne invatam una pe alta cum sa traim demne.
Este femeia care daca mi-a simtit vocea trista,ma trezesc cu ea la usa si este femeia careia fiul meu ii spune mama doi,pentru ca a fost sprijinul lui mental cat am fost eu plecata in strainatate.

Pentru mine Prietenia e un subiect sensibil…de cate ori ma gandesc la ele,la toate..mi se pune un nod in gat.Ma simt atat de norocoasa si multumesc mereu pentru ce am si am pastrat.
Ma vad peste ani..o babuta batzaita care se intalneste cu cealalta babutza(oricare din ele) si merg impreuna in parc ca sa ciupeasca mosii de turul pantalonilor 🙂 ….

Ce este prietenia?Este acel lucru special, in care poti spune direct parerea ta, fara ca cel din fata ta sa se supere;in care nu iti poti permite sa fii fals,pentru ca nu ai de ce;sa poti veni in ajutorul celuilalt,chiar si la 4 dimineata..si asta pentru ca are nevoie de tine;unde nu exista interese materiale,pentru ca tot ce faci,faci ca pe ceva normal…

Aveti si voi asa ceva?

Puteti citi si altfel de ,,Provocari” la Psi,Virusverbalis,Cita,anavero,Tiberiu,Gina

 

26 de răspunsuri la „Provocarea-Prietenie

  1. silavaracald

    decembrie 12, 2011 at 9:41 am

    Sunt fericita posesoare a două prietene de genul celor descrise de tine. Nu știu dacă le merit, dar îmi face bine să le știu aproape de mine, pentru că ele mă acceptă cu bune și rele.
    Și bine că mi-am amintit s-o sun pe una dintre ele, că n-am vorbit cam de multișor. Mersi! :-*

     
    • scorpio72

      decembrie 12, 2011 at 2:43 pm

      Asta inseamna prietenie,locul unde esti acceptat si cu defecte,nu numai cu calitati.

       
  2. dictaturajustitieid

    decembrie 12, 2011 at 10:03 am

    Ai scris frumos. Se vede clar că prietenia nu-i pentru tine doar un cuvânt din dicționar. Cât despre prietenele tale și cu tine , sper ca atunci când veți merge la plimbare, băbuțe fiind, să nu uitați să faceți o poză pentru MIERCUREA FĂRĂ CUVINTE. Să ne bucurăm și noi , celelalte băbuțe, de priveliștea unor moșulici ciupiți.

     
    • scorpio72

      decembrie 12, 2011 at 2:44 pm

      Nu,nu este doar un cuvant din dictionar.Nu cred in prietenii ,,declarate” insa odata ce am acceptat pe cineva ca prieten,chiar ma are.

       
  3. angela

    decembrie 12, 2011 at 10:19 am

    „Atunci când ceilalţi aleg să plece, aceasta se datorează de obicei, faptului că ei trebuie să meargă într-o anumită direcţie, pentru a se onora pe ei înşişi.”

    Cred ca Osho a spus asta 🙂

     
    • scorpio72

      decembrie 12, 2011 at 2:44 pm

      Asa este,insa cu gandul ii tinem aproape.

       
  4. psi

    decembrie 12, 2011 at 10:45 am

    cred că pentru toată lumea prietenia este un subiect sensibil, scorpio. eu am două mari prietene, una de când m-am născut chiar, a doua din primii ani de facultate şi nu ştiu, chiar nu ştiu dacă le merit. 🙂

     
    • scorpio72

      decembrie 12, 2011 at 2:45 pm

      Dar ele te merita pe tine? Pune in balanta si daca raspunsul este da..atunci nu iti mai pune intrebari.

       
      • psi

        decembrie 12, 2011 at 2:48 pm

        ooo… eu sunt aşa un om ciudat! e aşa de greu să trăieşti cu absenţele mele! ar fi cam complicat să pun întrebarea aceasta. 😦

         
        • scorpio72

          decembrie 12, 2011 at 2:54 pm

          Deci daca INCA sunteti prietene..inseamna ca numai tu te vezi si simti ciudata..ele nu! 🙂
          Ce ma ienerviezi…auzi,ciudata… 🙂 .

           
  5. incertitudini

    decembrie 12, 2011 at 2:20 pm

    ..când vorbești despre prietenie, ți se pune un nod în gât- dureroasă, dar adevărată definiție. Așa este prietenia adevărată!!
    http://incertitudini2008.blogspot.com/2011/05/dincolo-de-orizont-in-poze-alb-negru.html

     
    • scorpio72

      decembrie 12, 2011 at 2:46 pm

      🙂 Stii,cand am scris,chiar aveam un nod in gat.As striga in gura mare cat de norocoasa ma simt..dar ele stiu deja.

       
  6. monicas10

    decembrie 12, 2011 at 4:29 pm

    daaaaa…
    o „peștioaică” mi-a rămas prietenă de aproape 30 de ani. Maică-sa își spune mâinile la cap când mă vede la poartă… 😉
    și unde am stat 9 ani în străinătate am aflat că am mulți… mulți mai mulți decât mi-am închipuit. 🙂

     
    • scorpio72

      decembrie 12, 2011 at 4:49 pm

      🙂 Cred si eu! Doar sunteti amandoua zodii de apa..

       
  7. sserbanro

    decembrie 12, 2011 at 6:18 pm

    Singurul tău prieten adevărat este duşmanul tău de fiecare zi, cel pe care l-ai vrea tras pe roată; duşmanul care, atunci când ai căzut jos, intră în panică, sare, te ridică şi îţi acordă primul ajutor.
    Abia atunci îţi dai seama de câte ori a plâns în noapte, în singurătate, ÎNAINTE DE A TE LOVI, pentru a te împiedica să cazi în prăpastie.
    Şi da, am astfel de prieteni. Aş vrea să spun că sunt mulţi, pentru că intuiţia îmi spune că sunt! Dar ignoranţa mea mă împiedică să îi văd. Sunt conştienht doar de existenţa a trei, în afară de Monica.
    Anto, Flori şi Marian. Mă consider foarte bogat chiar şi aşa! Pentru că ştiu că oriunde ne-am afla, ei sunt cu mine. ÎNĂUNTRUL MEU!

     
  8. Tiberiu Orasanu

    decembrie 12, 2011 at 6:23 pm

    Mai am ceva prieteni în viaţa reală. Dar puţini… tot mai puţini…
    Dar am prieteni în viaţa virtuală. Şi-s mulţi, parcă tot mai mulţi… 🙂

     
    • sserbanro

      decembrie 12, 2011 at 6:31 pm

      Superb spus, Tibi! Da, e adevărat, am început să căpătăm curajul de a ne deschide. Deocamdată, în Virtualia. Dar avem multe posibilităţi aici şi sunt deja mulţi oameni pe care vreau să îi strând în braţe, când se va putea!

       
  9. Gabriela Cimpoca

    decembrie 13, 2011 at 11:41 pm

    Cred ca te simti binecuvantata cu asa prietene. Pe de alta parte, ai, e clar, partea ta de contributie, pentru ca altfel, nu ar mai fi existat trei femei care sa te pretuiasca la fel de mult, pe cat le pretuiesti tu pe ele. Sa traiti, fetelor! 🙂

     
    • scorpio72

      decembrie 14, 2011 at 9:14 am

      Asa este, Gabi. Sa imi traiasca fetele 🙂 .

       
  10. virusverbalis

    decembrie 14, 2011 at 11:33 am

    Asa e..Diferenta mare intre prieteni de suflet si..amici!Hai, sa traiesti! :))

     
  11. BlueRiver

    decembrie 14, 2011 at 10:37 pm

    Scorpiuta, in toata viata mea exista trei prietene… am spus asta intr-un comentariu la psi ( imi pare rau ca am ajuns asa tarziu pe la tine, dar am munca in doua ture si nu mai apuc sa citesc decat 1-2 postari/ zi)… fiecare dintre prietenele mele e speciala si am amintiri diferite… cu una singura am cele mai multe secrete, pentru ca ea mi-a fost aproape, ea a fost prima persoana care mi-a sarit in ochi, atunci cand eu m-am casatorit si am venit in orasul asta, ne-am plans pe umeri una alteia, de cate ori am avut necazuri, am impartit si ultima bucata de paine, atunci cand una dintre noi n-a avut ce manca… mi-e tare dor de ea, imi lipseste, mai ales ca este primul an cand nu putem merge la colindat in Ajun, primul an cand nu vom face tort de mere din merele primite la colindat :(… ne vom revedea in februarie 🙂

     
    • scorpio72

      decembrie 15, 2011 at 7:47 am

      Blue,am citit ce ai scris la Psi..si mi-a placut mult.

       

au urcat o treapta