RSS

Provocarea-Eu și Unicornul

28 iun.

Drumul de întoarcere la munci a fost extrem de obositor. 004T053P_zHPentru că nu pot dormi absolut deloc când călătoresc, eram un zombi umblător. Un frigul naibii pe drum, eu am fost bine îmbrăcată…tricou, pulover subțirel plus geacă anti-ploaie, dar datorită unei doamne am reușit în final să dârdâi și eu la un moment dat.
Doamna nu urmărise prognoza meteo, era prima dată când călătorea în Germania și mergea să își viziteze soțul. Îmbrăcată sexos, cu o rochiță din pânză topită cu breteluțe și încălțată în săndăluțe cu găurele.
Pe drum mă uitam cum se zgribuleste, dacă putea,  se învelea cu scaunul pe care stătea.
După câteva ore mi s-a făcut milă de ea  și dezbrăcându-mă de pulover i l-am întins. Nu îi venea să creadă și l-a primit cu un gest de parcă îi oferisem 1000 de coco.Am rămas cu geaca  și la un moment dat bâțâiam și eu, dar mai milă îmi era de ea. Am mai recuperat puloverul pe la Berlin, când a coborât.
Mda…gesturi mărunte, făcute fără să clipești…

Nu același lucru pot spune despre persoana care urma să mă aștepte acolo unde coboram și să mă ducă acasă la 27 de km de locul debarcării.
Persoană despre care odată băgam mâna în foc despre ,,omul ‘’ care este și care nu a mai răspuns deloc la telefon atunci când am sunat, cu toate că urma să mă anunțe în mod sigur, ce și cum. Persoană pe care odată mă bazam și care se ținea de cuvânt. Stau și mă întreb dacă ajungeam noaptea și nu existau mijloace de transport sau nu aveam bani la mine…ce făceam într-un oraș în care nu cunoșteam pe nimeni?
Persoană care nici măcar nu a sunat apoi să întrebe dacă sunt  bine, dacă mai trăiesc…dacă am ajuns pur și simplu.
Nu mai caut explicații, nu mă interesează motivele, cu toate că le bănuiesc. Dezamăgire, asta este cuvântul…am crezut într-un om care m-a dezamăgit groaznic. A demonstrat mai mult decât gândeam eu.
Și punct!

A trebuit să ajung și pe la azil să văd programul meu de săptămâna viitoare. Cu ocazia asta am aflat vești rele, printre care și că  șefele mele, ambele,  au demisionat  sau mai bine spus, au fost silite de către firma ce tocmai ne-a cumpărat.
Nu știu ce va fi pe mai departe, o colegă m-a întrebat de ce am mai venit înapoi…că nu știe ce va mai fi și cu noi…
Mă simt ca pe o corabie ce tocmai este pe cale să eșueze. Nu știu de ce încep să simt că totul în jurul meu se clatină și nimic nu mai pare sigur…
Am nevoie de mine întreagă, am nevoie de fiul meu întreg…am nevoie de oameni  întregi în jurul meu.
Am nevoie de o mână întinsă, de un semn de la Dumnezeu, de un Unicorn, de tot ce mă poate ajuta să fiu bine și să simt că se vor rezolva toate problemele ce mă înconjoară.
Am un presentiment că din nou au început să apară una câte una, ca atunci…în trecutul meu…
Iar eu poate că mă mint că sunt un om puternic…poate că mă mint…

 

Etichete: , , , , , ,

6 răspunsuri la „Provocarea-Eu și Unicornul

 1. Vero

  iunie 28, 2015 at 5:36 pm

  Like-ul e pentru că-mi place cum scrii.
  Pentru problemele tale îmi pare rău, dar sper că eşti într-adevăr puternică şi că, ajutată măcar de un strop de noroc, o să treci cu bine peste toate obstacolele.

   
 2. dagatha

  iunie 28, 2015 at 6:09 pm

  Hmmm…
  Cine a zis că viața e ușoară?
  Ce am învățat eu despre tine în toți acești ani, Scorpiuță, este că te-ai ridicat mereu deasupra tuturor lucrurilor care par să te pună la grele încercări. Eu zic că va fi așa și de data asta! 🙂 Tot cu o îmbrățișare de la distanță te tratez și acum! 🙂

   
 3. luciastroila

  iunie 28, 2015 at 7:49 pm

  Eşti un om puternic. Asta trebuie să crezi. Îţi spune cineva care de o viaţă luptă cu tot felul de probleme şi piedici. Cazi, te ridici, o iei de la capăt.

   
 4. Scorpio

  iunie 28, 2015 at 8:31 pm

  Sunt aici, citesc ce imi scrieti, nu prea am ce sa raspund, dar va simt alaturi.

   
 5. adelinailiescu

  iunie 29, 2015 at 12:50 am

  Of, drumurile astea care te duc departe! Departe si de casa, si de oameni si chiar de tine insati, de parca ti-ar fi teama ca ai sa uiti drumul inapoi!… Iti doresc putere si iti doresc sa gasesti Semnul care sa-ti arate calea. Si daca nu te intalnesti cu niciun unicorn cred ca poti sa-i pui un coif de acela de petrecere in fruntea unui magarus si sa vezi un semn bun chiar si unde altii nu vad nimic. Bafta!

   
 6. Hapi

  iulie 7, 2015 at 6:28 pm

  Pentru mine, cel mai dureros test este acela cu omul pentru care ai fi bagat mana in foc.
  Imagineaza-ti c-o faci zilnic, iar si iar… stiu, masochism se numeste 😦
  Capul sus, Scorpio!

   

au urcat o treapta

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: