RSS

Psiluneli-Tampoane

20 iul.

Tampoane…pampoane, crampoane, bomboane, toane. Fotografie0074
Coloane, vagoane, umane, zorzoane, tampoane…

Am înnebunit zece zile fără net.A murit, s-a pierdut pe fir, s-a speriat.
Am înnebunit muncind. Am lucrat numai schimbul unu, schimb care te solicită la maxim.
Am continuat cu cursul de limbă și am aflat că mai trebuie să facem încă unul.
Am fost plecată în orașul din apropiere la căutat de vechituri și m-am ales cu bășici în tălpi, un euro în minus lăsat la o toaletă   ( mi s-a părut cam scump să îmi înstrăinez pipilicul pe un euro), un cârnat mâncat, o alergie solară de toată frumusețea care m-a transformat într-o buboasă sexi și zece euro furați de aparatul care trebuia să îmi elibereze biletul de tren. Nu mi-a mai dat nici biletul, dar nici banii înapoi. Noroc cu ,,nașul”, un turc germanizat, care m-a înțeles perfect, ba chiar a vrut să tasteze ceva pe chestia aia a lui din mână, ca să îmi recuperez restul rămas după ce am ,,plătit” biletul. Numai că dura prea mult și i-am zis că mă pipi pe ei de bani. A făcut ochii mari, întrebându-mă cum de renunț la patru euro. ,,Uite așa bine nene, pentru că trebuie să cobor, altfel mă trezesc la dracu în praznic.”
În oraș lume multă, moși și babe, ciudați, multe magazine…dar toate închise fiindcă era duminică. O să revin acolo, vreau să văd mult mai mult, nu numai cinci ore pierdute printre tarabe cu vechituri băgate la vânzare. Frate, ăștia își vând și hârtiile goale, dacă iau zece cenți pe ele, pe bune.
Ce am mai făcut?
Am vorbit cu pacienții și mă bucur când îi văd schimbați, am dansat pe holurile azilului și i-am făcut să radă și le-am luminat fețele, am schimbat pamperși la greu, am spălat popouri la greu.
I-am îngrijit cu simț de răspundere și se văd schimbări de care mă bucur. Văd schimbări și la colegele noastre, parcă nu mai sunt așa scorțoase, râdem împreună, fumăm, glumim, muncim, ne ajutăm. Asta e bine și sper să țină cât mai mult.
Am avut o petrecere organizată de azil, petrecere pentru pacienți, au avut invitat un coleg…gay de felul lui, ca să le danseze. Îmbrăcat în zâna-neagră, cu toace subțiri și craci lungi, m-a făcut să îl invidiez un pic. Dar doar pentru cracii lui, atât. Că de dansat, chiar dacă e dansator profesionist, nu m-a dat pe spate.
Mă gândesc că dacă mă duceam eu să le dansez, mă angajau apoi cu normă întreagă. Dar am fost modestă și l-am lăsat pe colegul meu să ia laurii gloriei.
În rest e cald. Cald de mori și eu nu am prea multe haine subțiri, că de, am zis că plec la Pol.
Altfel…aștept să îmi treacă bubele, casc ochii pe străzi după macho-i sexi, dar dau numai de hârciogi sau moși…mă uit la teveu,ascult muzică, zac. Vara asta o să fie tare nașpa…de fapt, stați, că am uitat că aproape a trecut și iulie…nici măcar nu am simțit.
Dar îmi doresc ca în timpul liber să mai evadez din sătucul asta și cam asta o să fac.
Deci pe cai și pe repede înainte, că de tampoane și pamperși sunt sătulă….

 

Etichete: , , ,

2 răspunsuri la „Psiluneli-Tampoane

 1. Drugwash

  iulie 20, 2014 at 10:23 pm

  O vară-tampon între ieri şi mîine

   
 2. Carmen Pricop

  iulie 20, 2014 at 10:38 pm

  Parca am gasit un chef de viata proaspat si un moral cu cateva trepte mai sus in articolul de azi. Sper sa-ti fie vara, atat cat a ramas din ea, frumoasa!

   

au urcat o treapta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: