RSS

Duzina de cuvinte- Ziua a patra.

09 mai

Am început propriul meu război multicultural. Propria mea aventură…a câta oare?
Am promis că voi scrie pe blog un jurnal de la fața locului și mă țin de cuvânt.
După patru zile, nu mă pot plânge de prea mult greu.
Sunt într-un loc unde avem cam 55 de pacienți, deocamdată. Sinceră să fiu și aici mi se pare puțin personal și la fel, se pare că tot banii sunt cei care nu permit mai mult personal. Totuși este mult mai bine decât ce auzisem sau ce știam.
Fiecare are locul lui bine stabilit și fiecare știe clar ce are de făcut.
Numai eu, tanti începătoarea, trebuie să scape de grosul giulgiu ce îl am pe ochi și să înțeleg încet încet ce am de făcut atunci când voi fi singură, fără un mentor în spate.
Am de învățat nume, tratamente, medicamente…și de lucrat pe calculator în timp, lucru deocamdată incompatibil cu germana mea.
Am pornit deja în pași de marș  din prima zi și mi-a prins bine faptul că mă mișc repede. Dar….dar trebuie să am grijă de mijlocul meu, pentru că ai mei mândrii ,,tineri” pacienți cărora le-aș lălăi un recviem…nu sunt așa ușori precum credeam și sunt chiar greu de manevrat mai ales cei imobilizați la pat.
Nu știu dacă noile mele colege sunt deja rănite în orgoliu…poate nu e așa bine ca după trei zile să te știe câte un pacient și să te cheme pe tine personal pentru că știi deja ce ai de făcut cu el, dar presimt multe fire de urzeală în jurul meu.
Eu încerc să mă fac mică și să nu prea mă bag în seamă, dar felul nostru de a fi cred că își spune cuvântul fără să vrem și pacienții simt asta.
Sper din tot sufletul ca zâmbetul mic ce îmi este adresat permanent de către colegi, să nu fie un afet îndreptat direct spre mine, cu toate că simt asta în curând.
Ce să fac dacă sunt slabă, blondă și mereu zâmbitoare? Ba le mai vorbesc și limba?
Va dați seama că în prea mari amănunte nu pot intra, nu e echitabil…pot spune doar că momentan am numai miros de rahat în nas. În rest nu am de ce mă plânge. Cel puțin nu așa repede…
Revin!

Reclame
 

Etichete: , ,

9 răspunsuri la „Duzina de cuvinte- Ziua a patra.

 1. mihaela

  mai 9, 2014 at 10:09 pm

  Ce imi plac inceputurile, in orice domeniu, inca sufar de niste nostalgii dupa vremea colonistilot din America, nu cred ca era usor dar Doamne cat mi-ar fi placut sa prind vremea aia

   
 2. psi

  mai 9, 2014 at 10:56 pm

  putere… ştiu că ai. m-am gândit zilele acestea la tine. mult. te pup. printre tot ceea ce ştiu că a rămas dincolo de cuvinte.

   
 3. Drugwash

  mai 10, 2014 at 6:05 am

  Ach, scheiße! 😀

   
 4. roxdumitrache

  mai 10, 2014 at 10:52 am

  Sper sa fie bine. Un inceput este greu dar cred ca te va ajuta nu zambetul mic al colegilor ci, chemarea acelor pacienti care simt ca esti „altfel”. Stiu cat este de greu sa „manevrezi” un pacient imobiliazat la pat. Par usori, slabi dar sunt ata de grei si ii doare oriunde ii atingi!

   
 5. Carmen Pricop

  mai 10, 2014 at 1:13 pm

  Cred că şi colegii te vor aprecia la fel de mult cum te apreciază pacienţii… Poate nu chiar din prima zi, dar cu siguranţă atunci când te vor cunoaşte mai bine. Ai grijă de tine, de sănătatea ta! Numai bine îţi doresc! 🙂

   
 6. vavaly

  mai 11, 2014 at 4:45 pm

  cand totul va fi rutina vei avea timp si putere si pentru zambete fata de colegi. altele decat cele de acum. dar cred ca e bine sa fie tot retinute si cu garda pregatita :). succes si putere!

   
 7. silavaracald

  mai 12, 2014 at 5:24 pm

  Ți-am citit toate „aventurile” de până acum și tare m-am bucurat că profesezi în sfârșit ceea ce ai învățat în ultimii ani. Ai răbdare, va fi bine. Presimt că te vei adapta perfect la noul loc de muncă.
  Toate gândurile mele bune! :-*

   
  • Scorpio

   mai 12, 2014 at 8:21 pm

   Hmmm…nu profesez mai nimic din ce am invatat, dimpotriva, fac lucruri noi…care imi omoara spatele…si le fac zilnic. Luat din pat pus in carucior, impins carucior,, dus inapoi , pus in pat. Toaletare zilnica, schimbat la greu(stii tu ce), dushuit, dat mancare…etc. Deci…ce fac din ce am invatat asa de mult? 🙂

    

au urcat o treapta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: